Netwerkbrug tussen computer en tv

De Sitecom wireless pc on tv MD-300 is een oplossing om computerinhoud via het netwerk op je tv te projecteren. Hoe goed dit werkt, zochten we uit in een test.

De Sitecom wireless pc on tv MD-300 is een oplossing om computerinhoud via het netwerk op je tv te projecteren. Hoe goed dit werkt, zochten we uit in een test.


De Sitecom wireless pc on tv MD-300 oplossing kan meer dan de naam van het product doet vermoeden. Het toestel is een netwerkapparaat dat niet alleen bekabeld, maar ook draadloos verbonden kan worden.


De Sitecom MD-300 kan de volledige inhoud van je pc integraal weergeven op je tv. Daarnaast voorziet Sitecom ook in een Photo Sender App voor Android, iOS en Blackberry-toestellen. Dankzij deze app kan je draadloos foto’s doorsturen naar je tv-toestel.


Installatie

We sluiten de Sitecom wireless pc on tv MD-300 aan op onze Philips tv via een HDMI-kabel, voorzien het toestel van stroom en schakelen het in. We kiezen achtereenvolgens HDMI2 als ingang op onze tv en zien vrijwel meteen het PC on TV startscherm verschijnen.


Na de installatie van de software op onze Windows 7 pc laten we de Benchmark Wizard de prestaties van ons systeem beoordelen. De Netwerk Setup Wizard vraagt vervolgens op welke manier we de Sitecom wireless pc on tv MD-300 willen verbinden en kiezen voor een draadloze verbinding. De signaalsterkte moet volgens Sitecom hoger liggen dan 70 % om een goede werking te garanderen. Gelukkig is het signaal met 89 % sterk genoeg en hoeven we niets te wijzigen.


Gebruik

Het beeld op tv is zuiver, maar op onze Windows 7 pc trilt het beeldscherm en zien we alles dubbel. Een tweede poging verloopt beter, maar plots is onze schermresolutie gewijzigd in 800 x 600. Gelukkig kunnen we deze manueel aanpassen naar 1680 x 1050. In eerste instantie blijkt ook het geluid niet te werken en krijgen we alleen beeld via onze tv.


Je kan kiezen tussen twee modi: Video Mode en App Mode. De Video Mode zorgt voor vloeiendere beelden, maar genereert daarvoor een vertraging en dat merk je vooral aan de muiscursor bij bediening via je pc. De App Mode creëert geen vertraging (real-time mode) en laat een vlotte bediening via je pc toe. Je netwerk dient dan uiteraard wel voldoende snel te zijn!


Je kan tot acht computers gebruiken met de Sitecom wireless pc on tv MD-300. Gewoon de software installeren en uitvoeren op elke computer die je wenst te gebruiken. De verbonden computers zullen verschijnen in de lijst op het startscherm van de Sitecom MD-300. De juiste computer kiezen doe je via het op de MD-300 aangesloten toetsenbord en muis. Een draadloze desktopset is dus eigenlijk echt wel noodzakelijk.


Conclusie

De Sitecom wireless pc on tv MD-300 zadelde ons op met gemengde gevoelens. Enerzijds is het concept niet geheel origineel, maar de implementatie velen malen beter dan die van de eerder geteste Devolo Vianect AIR TV. Dat je tot wel acht pc’s kan verbinden, is een groot pluspunt. Dat de software telkens bij het verbinden de resolutie van onze pc’s verknoeide, stoorde ons echter mateloos. De MirrorOp Photo Sender Free app verraste ons dan weer positief. Dankzij deze app kan je in luttele seconden je foto’s direct vanaf je smartphone weergeven op je tv. Voor we deze oplossing echt durven aanbevelen, moet Sitecom de software nog verbeteren.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content