Oortjes voor de sportieveling

Gewone oortjes en koptelefoons zijn meestal niet geschikt om mee te sporten. Ze zijn te zwaar, ze vallen uit je oren, ze kunnen niet tegen het zweet etc. Sennheiser biedt een oplossing met speciale sportoortjes.

Gewone oortjes en koptelefoons zijn meestal niet geschikt om mee te sporten. Ze zijn te zwaar, ze vallen uit je oren, ze kunnen niet tegen het zweet etc. Sennheiser biedt een oplossing met speciale sportoortjes.

Er is een markt voor oortjes die je achteraf bijkoopt bij je Apple iPod & iPhone of mp3-speler van een ander merk. Sennheiser is een van de leidende merken op dat gebied. Het heeft liefst 26 verschillende nieuwe modellen in vier reeksen in de aanbieding. Van de Sports Line (ontworpen in samenwerking met Adidas) testen we hier de PMX 680 Sports oortjes. Kun je daar echt mee sporten? En bieden ze dan nog een goede geluidskwaliteit?

Specificaties

De PMX 680 oortjes hebben een frequentiebereik van 18 tot 20.000 Hz, een geluidsdrukniveau van 120 dB en een impedantie van 16 ohm. De oortjes zijn vast gemonteerd op een beugel of nekband die je op de achterkant van je hoofd draagt. De oortjes zitten onder een hoek in je oorschelp en sluiten je oren dus niet volledig af.

De geluidskabel is 0,5m lang. De verlengkabel voegt daar nog eens 0,7m aan toe, voor een totaal van 1,3m. De mini-jack (3,5 mm) geluidsaansluiting van de verlengkabel maakt een knik. Die van het oortje zelf is recht. Het geheel weegt 18 gram. Omwille van de flexibele beugel en de manier waarop de oortjes zijn geplaatst, past de PMX 680 in elk type oorschelp. Je kunt links en rechts niet verwisselen; deze koptelefoon zit altijd juist.

Draag- en luistertest

De PMX 680 koptelefoon zit comfortabel, ook tijdens het sporten. De oortjes vallen dankzij de nekband nooit van je hoofd, laat staan uit je oren en dankzij de verlengkabel en clip kun je de draden op zowat elke sportuitrusting monteren of achter je kleren wegwerken.

We hebben de luistertest buiten tijdens een fikse wandeling en occasioneel loopwerk uitgevoerd met een Appel iPod, een Samsung smartphone en de Adidas micoach PACER. De doppen laten omgevingsgeluid door, wat sowieso veiliger is, want je hoort verkeer aankomen. Tegelijk is het geluid goed te verstaan en prefect regelbaar met de volumeknop op de verlengkoord. In een stille omgeving valt wel op dat het geluid iets doffer en minder natuurlijk klinkt dan bij de eerder geteste CX 280 High Performance oortjes. Maar het hoge draagcomfort compenseert dit ruimschoots.

Conclusie

De Sennheiser / Adidas PMX 680 Sports oortjes zitten erg comfortabel, ook tijdens het sporten. De geluidskwaliteit is ruim voldoende. Het feit dat ze water- en zweetbestendig zijn is ook een pluspunt. De prijs is wel aan de stevige kant. Deze sportoortjes kosten 55 euro, al hebben we ze op het internet gezien voor iets minder dan 40 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content