Performante multifunctional van OKI

De OKI MC562dn is een A4 multifunctional met LED-technologie bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven en drukke werkgroepen. We hebben dit alles-in-één-toestel getest.

De OKI MC562dn is een A4 multifunctional met LED-technologie bedoeld voor kleine tot middelgrote bedrijven en drukke werkgroepen. We hebben dit alles-in-één-toestel getest.


De OKI MC562dn combineert vier apparaten: een printer, scanner, copier en een fax. De multifunctional is uitgevoerd in een combinatie van wit en grijs. De Reverse Automatic Document Feeder (RADF) en het bedieningspaneel zweven als het ware boven de printerunit. De RADF biedt plaats aan 50 vellen papier, maar voor boeken en folders kan je natuurlijk ook de A4-vlakbedscanner gebruiken.


Het bedieningspaneel biedt plaats aan alle noodzakelijke toetsen en een grafisch 3,5-inch LCD-scherm met een resolutie van 320 x 128 pixels. Het LCD-scherm is uitklapbaar, zodat je het schuin of desgewenst zelfs recht kan zetten. Het bedieningspaneel biedt tevens plaats aan een volwaardig qwerty-klavier, maar dat zit verborgen onder de snelkiestoetsen. Veel OKI producten, waaronder ook deze A4-kleuren-MFP, zijn geschikt voor mobiele printapplicaties. Je kan via het draadloze netwerk rechtstreeks afdrukken vanaf je tablet of smartphone.


Technische kenmerken

De OKI MC562dn is een multifunctional met single pass digitale LED-technologie. De fabrikant geeft een print- en kopieersnelheid op van 26 pagina’s per minuut (ppm) in kleur en 30 ppm in monochroom. Om het milieu te sparen is het toestel standaard ingesteld op automatisch dubbelzijdig afdrukken. Dankzij de ProQ2400 multileveltechnologie levert het toestel kwaliteitsafdrukken in 1200 x 600 dpi. De taken worden snel verwerkt dankzij de 533 MHz processor en 256 MB ram-geheugen. Optioneel kan je het geheugen uitbreiden tot maximaal 768 MB.


De MC562dn ondersteunt volgende printertalen: PCL6 (XL3.0), PCL5c, PostScript 3 emulation, SIDM (IBM-PPR, EPSON-FX). Scannen doet de MC562dn aan 1200 x 1200 dpi en kopiëren aan 600 x 600 dpi. Daarnaast beschikt deze multifunctional over een Super 3G 33,6 kbps fax.


De OKI MC562dn beschikt over een single pass digitale LED-printer die gebruik maakt van LED’s in plaats van een conventionele laser als lichtbron voor de printkop. Dankzij deze technologie heeft de printer minder bewegende delen aan boord wat resulteert in minder slijtage. LED-printers zijn dus (iets) betrouwbaarder dan lasers en bovendien ligt de productiekost een stuk lager.


Prestaties

Om de prestaties van de OKI MC562dn te beoordelen lieten we verschillende snelheidstesten los op het toestel. Vanuit Power Save modus duurde het 14,62 seconden vooraleer een zakelijke brief met zwart-wit logo op de printer lag. Als de printer in wachtstand staat, duurt het ongeveer 7,5 seconde voordat het blad op de printer ligt. Volgens onze metingen haalt de MC562dn een gemiddelde snelheid van 27 ppm in monochroom bij het afdrukken van zakelijke brieven. Dat is mooi, want OKI geeft zelf een snelheid op tot 30 ppm in monochroom en 26 ppm in kleur.


Een foto van 10 x 15 afdrukken nam 15,30 seconden in beslag vanaf het moment dat de taak werd gegeven tot het blad op de printer lag. Dezelfde foto op volledige pagina afdrukken nam 20,68 seconden in beslag. Volgens onze berekeningen betaal je 10,7 eurocent per afgedrukte pagina en dat bij gemiddeld 5 % bedekking en rekening houdend met alle kosten, ook de aanschafkost van de MFP zelf. Voor deze berekening maakten we gebruik van high capacity toners. Deze kosten zijn gemiddeld, maar het kan nog goedkoper. Gezien de snelheid en de hoge kwaliteit van de afdrukken vinden we de paginakostprijs zeker niet te duur.


Om het verbruik van de OKI MC562dn te meten, gebruiken we een watt-meter. Uitgeschakeld verbruikt deze multifunctional circa 0,6 watt. Tijdens het opstarten maten we een piek van maar liefst 1157,6 watt. Bij het afdrukken verbruikte het toestel tijdens onze test tussen 385,4 en 1074 watt. Dat is veel, maar het verbruik fluctueert zeer sterk. De metingen zijn dan ook slechts een momentopname.


Conclusie

De OKI MC562dn is een zeer performante multifunctional en is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven of werkgroepen tot 20+ personen. De maximale maandelijkse werklast klokt af op 60.000 pagina’s, maar het aanbevolen gebruik ligt met 5.000 pagina’s een stuk lager. Naast dubbelzijdig afdrukken kan je met dit apparaat ook automatisch dubbelzijdige documenten kopiëren, scannen en faxen dankzij de RADF. Bovendien kan je aan een schappelijke prijs erg mooie afdrukken maken met de OKI MC562dn. Enig nadeel vonden wij het vrij hoge stroomverbruik.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content