Zakelijke desktop presteert goed

We zetten een de Dell Vostro 460 op onze testbank, een desktop-pc die beschikt over een Intel Sandy Bridge processor. Deze pc richt zich specifiek op zakelijk gebruik.

We zetten een de Dell Vostro 460 op onze testbank, een desktop-pc die beschikt over een Intel Sandy Bridge processor. Deze pc richt zich specifiek op zakelijk gebruik.


De Dell Vostro 460 is voorzien van een Intel Core i5-2500 processor die draait op 3,30 GHz. Deze tweede generatie Core i5-processor is een Quad Core variant. De processor ondersteunt geen Hyper-Threading. De nieuwe generatie Sandy Bridge processor maakt gebruik van een LGA1155 socket en beschikt over 6 MB L3-cache.


De Vostro 460 is uitgerust met 4 GB DDR3 – 1333 ram-geheugen (2 x 2 GB). Verder werd het systeem voorzien van een Western Digital Caviar Blue harde schijf met een capaciteit van 500 GB. Dell opteerde voor een zuinige, budgetvriendelijke Ati Radeon HD 5450 grafische kaart met 1 GB DDR3 geheugen. Ook een dvd Multi recorder en een 3,5″ 19-in-1 kaartlezer zijn voorzien. Het besturingssysteem dat Dell preloaded meelevert is Windows 7 Professional 32-bit. Ook recovery dvd’s worden netjes meegeleverd.


Schaalbaarheid

In zakelijke omgevingen is de schaalbaarheid van groot belang. Ons testsysteem is nog vlot uitbreidbaar. Het systeem is voorzien van vier geheugensloten waarvan er twee in gebruik zijn. Je kan tot maximaal 16 GB ram-geheugen installeren, maar dat heeft uiteraard geen nut bij de geïnstalleerde 32-bits versie van Windows 7. Ook plaats en bekabeling voor een extra harde schijf is voorzien. Tevens kan je een extra optisch station bijplaatsen.


Van de vier interne sata interfaces zijn er twee in gebruik. Verder zijn er ook nog drie vrije PCIe x1 sloten voorzien. Het oude PCI-slot werd verbannen uit dit systeem. Het PCIe x16 slot wordt gebruikt door de Ati Radeon HD 5450 grafische kaart. De voeding is naar onze mening minimaal bemeten met zijn 350 watt maximum. Alle hardware werd ingebouwd in een minitower-behuizing.


Conclusie

De Dell Vostro 460 is voorzien van degelijke hardware en de systeemkast is verzorgd opgebouwd. Het systeem presteert heel behoorlijk en is perfect geschikt voor zakelijke kantoortoepassingen. Grafisch scoort de Vostro 460 in de gebruikte configuratie minder goed vanwege het instapmodel grafische kaart. Dell propt het systeem niet vol onnodige software. De keuze voor een 32-bits besturingssysteem is niet (meer) aan te bevelen. Een prima systeem dat je zelf naar wens kan samenstellen op de website van Dell. Prijzen vanaf € 459 euro (excl. btw).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content