Apple verwijderde stiekem muziek van iTunes-concurrenten van uw iPod

04/12/14 om 11:45 - Bijgewerkt om 11:45

Bron: Datanews

Volgens een procureur wiste Apple tussen 2007 en 2009 muzieknummers die u gedownload had bij iTunes-concurrenten van uw iPod. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Apple verwijderde stiekem muziek van iTunes-concurrenten van uw iPod

'De beste iPods ooit', in 2007 voorgesteld door Steve Jobs, wisten blijkbaar muziekbestanden die niet afkomstig waren van iTunes. © Reuters

Gebruikers die muziek hadden gedownload van andere diensten en deze vervolgens via iTunes probeerden te synchroniseren met hun iPod, zouden een foutmelding hebben gekregen, verklaarde procureur Patrick Coughlin tijdens het proces dat aan de gang is tegen Apple in Oakland, Californië. Die melding gaf aan dat de gebruikers de fabrieksinstellingen moesten herstellen. Als ze dit deden, zou Apple de songs van andere diensten gedeletet hebben.

Volgens Coughlin werd de error ingesteld zodat Apple 'het probleem niet moest uitleggen aan zijn gebruikers'.

Apple-advocaat Augustin Farrugia meent dat het bedrijf helemaal geen gedetailleerde uitleg verschuldigd was. 'We mogen gebruikers niet te veel informatie geven, want dan zouden we hen verwarren', klinkt het. 'Hackers maakten Apple paranoïde over het beschermen van iTunes', aldus nog Farrugia. 'Updates die muziekbestanden die niet van Apple waren verwijderden, waren bedoeld om consumenten te beschermen tegen inbraken'.

Er werd een proces aangespannen tegen Apple omdat de tech-reus monopolistisch gedrag vertoond zou hebben op de digitale muziekmarkt. Als de aanklagers hun gelijk halen, moet Apple een schadevergoeding van 350 miljoen dollar ophoesten.

Apple-medewerkers Eddy Cue en Phil Schiller zullen de komende dagen nog verklaringen afleggen.

Lees meer over:

Onze partners