Betaalbare 3D-printers voorgesteld in Berlijn

05/09/14 om 11:21 - Bijgewerkt om 11:21

Bron: Datanews

XYZprinting, een bedrijf dat de wereld wil laten kennismaken met kosteneffectief 3D-printen, heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Da Vinci-printerserie voorgesteld, die volgens de makers grossiert in toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Betaalbare 3D-printers voorgesteld in Berlijn

XYZprinting, een bedrijf met kantoren in China, Japan, de VS en Europa dat de wereld wil laten kennismaken met kosteneffectief 3D-printen, heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Da Vinci-printerserie voorgesteld, die volgens de makers grossiert in toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Plug-'n-play

Het basismodel dat door XYZprinting werd voorgesteld op de technologiebeurs in Berlijn is de Da Vinci 1.0 - begin dit jaar nog onder meer bekroond met een award op de CES-beurs in Las Vegas. Dit is met een prijskaartje van 599 euro 'de meest betaalbare 3D-printer in de markt', aldus de maker. De 3D-printer is bestemd voor thuisgebruik en voor kleine bedrijven.

Het model wil uitblinken in een gebruiksvriendelijk printproces. Het is een zogenaamde 'plug-'n-play'-printer, waarvoor geen montage vereist is. De printgrootte zou groter zijn dan bij de andere 3D-printers in deze prijsklasse.

All-in-One

Het tweede model dat in Berlijn gedoopt werd, is de Da Vinci 1.0 AiO - waarbij AiO staat voor All-in-One. Het is zowel een 3D-scanner als een 3D-printer. De ingebouwde scanner zou het mogelijk maken het beeld van een object te verkrijgen in vijf minuten. De scanner is ook voorzien van XYZprintings eigen Smart-fix-technologie, die onvolledige scans automatisch zou kunnen repareren. De printer is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2014 voor een kleine 800 euro.

Onze partners