Betaalbare 3D-printers voorgesteld in Berlijn

XYZprinting, een bedrijf dat de wereld wil laten kennismaken met kosteneffectief 3D-printen, heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Da Vinci-printerserie voorgesteld, die volgens de makers grossiert in toegankelijkheid en betaalbaarheid.

XYZprinting, een bedrijf met kantoren in China, Japan, de VS en Europa dat de wereld wil laten kennismaken met kosteneffectief 3D-printen, heeft op de IFA-beurs in Berlijn de Da Vinci-printerserie voorgesteld, die volgens de makers grossiert in toegankelijkheid en betaalbaarheid.

Plug-‘n-play

Het basismodel dat door XYZprinting werd voorgesteld op de technologiebeurs in Berlijn is de Da Vinci 1.0 – begin dit jaar nog onder meer bekroond met een award op de CES-beurs in Las Vegas. Dit is met een prijskaartje van 599 euro ‘de meest betaalbare 3D-printer in de markt’, aldus de maker. De 3D-printer is bestemd voor thuisgebruik en voor kleine bedrijven.

Het model wil uitblinken in een gebruiksvriendelijk printproces. Het is een zogenaamde ‘plug-‘n-play’-printer, waarvoor geen montage vereist is. De printgrootte zou groter zijn dan bij de andere 3D-printers in deze prijsklasse.

All-in-One

Het tweede model dat in Berlijn gedoopt werd, is de Da Vinci 1.0 AiO – waarbij AiO staat voor All-in-One. Het is zowel een 3D-scanner als een 3D-printer. De ingebouwde scanner zou het mogelijk maken het beeld van een object te verkrijgen in vijf minuten. De scanner is ook voorzien van XYZprintings eigen Smart-fix-technologie, die onvolledige scans automatisch zou kunnen repareren. De printer is beschikbaar vanaf het vierde kwartaal van 2014 voor een kleine 800 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content