Microsoft voorspelt meer rivaliteit met Apple door opmars van AI-computers

Microsoft-CEO Satya Nadella.

Topman Satya Nadella van Microsoft verwacht dat de nieuwste generatie Windows-pc’s de concurrentiestrijd met Apple kan doen oplaaien. Windows-pc’s en Apple-apparaten raken immers steeds beter toegerust op AI-toepassingen, met geavanceerde chips waarmee de toestellen almaar beter presteren.

‘Apple heeft fantastisch werk geleverd’, complimenteerde Nadella zijn eeuwige concurrent in een interview met persbureau Bloomberg. Maar die prestaties lijken de Microsoft-topman ook strijdbaar te maken. ‘We willen nu de échte concurrentie terugbrengen tussen Windows en Mac’, stelt hij.

Copilot+ versus M4

Microsoft en Apple hebben deze maand allebei een nieuwe chip gepresenteerd. Microsoft wil die verwerken in een nieuwe serie computers met de naam Copilot+, volgens het bedrijf ‘de snelste, intelligentste pc’s ooit gemaakt’. Verschillende fabrikanten als Acer, Dell en Samsung gaan die technologie ook integreren in hun pc’s, Microsoft doet dat in de eigen hardware uit de Surface-serie.

Apple kondigde eerder deze maand de M4-krachtbron aan, die alvast debuteerde in de nieuwe iPad Pro. Ook Apple claimt dat deze processor ‘krachtiger is dan welke verkrijgbare AI-pc ook’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content