Bluesky krijgt privéberichten

© Getty Images
Pieterjan Van Leemputten

Een van de belangrijkere concurrenten voor X (Twitter) heeft voortaan DM’s.

BlueSky werd vorig jaar opgericht door onder meer Jack Dorsey, mede-oprichter en voormalig ceo van Twitter. Het bedrijf telde eind 2023 meer dan twee miljoen gebruikers. Dat is nog maar een fractie van concurrent X (de nieuwe naam van Twitter sinds de overname door Elon Musk), maar het werkte tot begin 2024 wel met een invite-only systeem.

BlueSky moet als alternatief wel opboksen tegen meerdere concurrenten. Naast X is er intussen ook Threads, van Meta. Maar de site breidt haar functionaliteiten wel uit. Zo kan je sinds deze week ook DM’s (direct messages of privéberichten) sturen naar elkaar.

Enkele beperkingen

Standaard kan iedereen die je zelf volgt een DM sturen, maar je kan dat in de instellingen ook aanpassen naar niemand of iedereen. Iemand die je hebt geblokkeerd kan je nooit berichten sturen. DM’s kunnen ook gerapporteerd worden als ze ongepast zijn. Een bericht sturen kan via de optie ‘Chat’.

Wel zijn er nog enkele beperkingen: DM’s op Bluesky zijn niet geëncrypteerd, ook kan je nog geen afbeeldingen versturen. Wel belooft de organisatie dat er in de toekomst meer functionaliteiten bijkomen. Onder meer privéberichten in groep en encryptie staan op de lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content