WhatsApp laat je voortaan antwoorden met een korte videoboodschap

© Meta
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Berichtendienst WhatsApp introduceert deze week een nieuwe functie om in chats korte videoberichten naar elkaar te sturen. Volgens moederbedrijf Meta gaat dat net zo makkelijk als het sturen van een spraakbericht, wat al veel langer mogelijk is.

Net zoals bij een spraakbericht neem je de video rechtstreeks op vanuit de chatsessie. Dat werkt veel sneller dan wanneer je een filmpje inblikt met de camera-app, wat de drempel voor videoboodschappen ongetwijfeld verlaagt. Directe Videoberichten, zoals WhatsApp de clips noemt, zijn in lengte beperkt tot één minuut.

Handsfree-functie

Om te schakelen tussen een spraak- en een videobericht, tik je rechts onderaan in de chat kort op het microfoontje dan wel het camera-icoontje. Hou dezelfde knop daarna ingedrukt om de boodschap op te nemen. Je kan ook omhoog vegen om de functie te vergrendelen en handsfree een video op te nemen. Inkomende clips worden overigens automatisch gedempt afgespeeld wanneer je ze opent in een chat. Het geluid kun je inschakelen door op de video te tikken.

Net als de tekstboodschappen en geluidsopnames van WhatsApp zijn ook Directe Videoberichten end-to-end versleuteld. De nieuwe functie wordt momenteel uitgerold en zal volgens Meta ‘in de komende week’ voor iedereen beschikbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content