185 jobs in het gedrang bij Alcatel-Lucent België

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Op een ondernemingsraad in Antwerpen maakte Alcatel-Lucent bekend dat 185 Belgische jobs in het gedrang zijn.

Op een ondernemingsraad in Antwerpen maakte Alcatel-Lucent bekend dat 185 Belgische jobs in het gedrang zijn.

Alcatel-Lucent heeft aan de sociale partners meegedeeld dat er een “tewerkstellingsprobleem” is voor 185 banen: een gevolg van de eerder aangekondigde besparingsmaatregelen in het derde kwartaal van 2011. Volgens woordvoerder Kathleen De Smedt wil dat niet noodzakelijk zeggen dat dit ook uitmondt in naakte ontslagen. “Bij de vorige herstructurering in 2009 hebben we bewezen dat we heel wat mensen alsnog aan boord konden houden”, klinkt het.

Volgens de woordvoerder worden vooral de ondersteunende en administratieve diensten getroffen en zal er in de overheadkosten geknipt worden. Toch zal ook aan de productportfolio geraakt worden. “Niet aan onze core business, maar we gaan wel bekijken welke projecten we kunnen stopzetten omdat ze niet rendabel zijn of onvoldoende potentieel hebben”, aldus De Smedt. Zo zal het concept ‘ventures’ en de aparte structuur stopgezet worden. Sommige ventures zullen weer onder de researchafdeling terecht komen, terwijl anderen opgenomen worden in de productportfolio.

Via de interne jobmarkt en oefeningen rond zowel in- als outsourcing, hoopt Alcatel-Lucent een maximaal aantal werknemers aan de slag te kunnen houden. De komende maanden volgt overleg met de vakbonden, zoals de wet Renault voorschrijft bij het indienen van een intentie tot collectief ontslag. In de loop van de maand mei moet er dan duidelijkheid komen.

De Franse vakbond had het eerder deze week over 300 ontslagen, maar dat bericht blijkt dus niet te kloppen. Alcatel-Lucent stelt in Antwerpen ongeveer 1.650 mensen te werk en in Namen zo’n 150 medewerkers. Wereldwijd is Alcatel-Lucent actief in 130 landen met 78.000 personeelsleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content