200 mensen op straat na overname Beats door Apple

© Reuters

De overname van streamingdienst Beats door het technologiebedrijf Apple heeft drastische gevolgen voor het personeel: 200 werknemers van Beats worden afgedankt.

Het technologiebedrijf Apple heeft vrijdag officieel de hoofdtelefoonproducent en streamingdienst Beats overgenomen voor 3 miljard dollar. De overname betekent wel dat 200 werknemers van Beats worden afgedankt.

Op de website van Apple werd Beats verwelkomd. Maar het is nog niet duidelijk hoe Beats Music (hoofdtelefoons) en Beats Electronics (streaming) daadwerkelijk in het bedrijf zullen worden geïntegreerd. “We zijn verheugd om een groep mensen te verwelkomen die evenveel van muziek houden als wij”, staat te lezen op de website.

In een rapport over de overname op “9to5mac.com”, een website over Apple, staat te lezen dat Apple 200 werknemers van Beats zal afdanken, vooral op de afdelingen financiën, HR en ondersteuning. Het creatieve departement van Beats moet niet vrezen voor zijn baan.

Beats is het werk van de Amerikaanse rapper Dr.Dre en Luke Wood. Apple beschikt zelf ook al over een streamingdienst, iTunes Radio. De Europese commissie zette deze week pas het licht op groen voor de overname, omdat men eerst wou onderzoeken of de overname van een andere streamingservice tot concurrentieproblemen zou leiden. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content