300 jobs weg bij Agfa-Gevaert België

De beeldverwerkingsgroep Agfa-Gevaert gaat in ons land 300 banen schrappen tegen 2010.

De beeldverwerkingsgroep Agfa-Gevaert gaat in ons land 300 banen schrappen tegen 2010.

Bij de 300 jobs die sneuvelen zit al de reeds voorziene vermindering als gevolg van de volumedaling in de traditionele filmproductie, zo zegt de directie in een persbericht.

Het banenverlies kadert in een plan waarmee Agfa-Gevaert in ons land 32 miljoen euro wil besparen. De maatregelen maken deel uit van een wereldwijd besparingsplan. Dat moet leiden tot een vermindering van de operationele kosten met 120 miljoen euro tegen einde 2010. “Dit programma betreft voornamelijk een vermindering van de algemene kosten voor administratie en verkoop”, luidt het.

Daarnaast komen er ook besparingen “met betrekking tot de kosten van goederen en diensten om de bruto marges te beschermen en de concurrentiepositie van de onderneming te versterken. Naast de personeelsgebonden kosten betreft het ook infrastructuurkosten en kosten op het vlak van aankoop van goederen en diensten. De uitvoering van het programma valt onder de verantwoordelijkheid van de drie businessgroepen: Graphics, HealthCare, Materials”, aldus het persbericht.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content