Ada Sekirin is ‘ICT Woman of the Year’

. © DN
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Ada Sekirin (Business & Decision) is door Data News uitgeroepen tot ‘ICT Woman of the Year’. Karen De Smet (Itineris) mag zich de ‘Young ICT Lady of the Year’ noemen.

Ada Sekirin, vice-president Benelux, Duitsland en Oost Europa bij Business & Decision is door Data News verkozen als ‘ICT Woman of the Year‘. Ze volgt daarbij Martine Tempels (Telenet) op. Karen De Smet, project manager bij Itineris werd uitgeroepen tot ‘Young ICT Lady of the Year‘ en treedt daarmee in de voetsporen van Karlien Vanden Eynde (Microsoft).

ICT Woman of the Year: Ada Sekirin

Ada Sekirin is geboren in Rusland en woont sinds 1978 in België. Van 2002 tot 2012 liet ze Business & Decision Benelux constant groeien van 5 tot 40 miljoen euro omzet. Sinds kort valt ook Duitsland onder haar bevoegdheid. Als manager benut Ada Sekirin ieders persoonlijke capaciteiten, en past ze de organisatie aan het individu aan, niet omgekeerd. Business & Decision Benelux telt bijna 20 nationaliteiten en Ada Sekirin gelooft vast in de integratiemogelijkheden voor niet-Belgen op de werkvloer. Ze staat ook voor ethiek in de business en vindt dat je rekening moet houden met de maatschappelijke rol van it. Ze studeert constant bij en laat zich als manager inspireren door de Oosterse filosofie. Ada Sekirin is getrouwd en heeft vier dochters. “Mijn raad aan alle jonge vrouwelijke professionals: wees ambitieus. Vrouwen zijn dat te weinig. Probeer niet te behagen, concentreer je vooral op je doelen.”

Young ICT Lady of the Year: Karen De Smet

Karen De Smet wordt de ‘Jeanne d’Arc’ van het Gentse Itineris genoemd. “Ik hoop wel dat ik beter eindig”, grapte Karen tijdens de bekroning tot ‘Young ICT Lady of the Year’. Karen De Smet liet zich in ieder geval bij Itineris meteen opmerken door haar ijver en wil om ook over de grenzen van haar officiële job heen te kijken, en de vele domeinen waar Itineris actief is te ontdekken. Begonnen als een ‘functional consultant’, stoomde ze door tot project manager en het uitrollen van een belangrijk erp-project bij een groot nutsbedrijf.

Ada Sekirin en Karen De Smet werden gelauwerd tijdens het ‘She Goes ICT’-event van Data News in het statige Hotel Le Plaza in Brussel.

Meer info op www.datanews.be/shegoesict.

Uitgebreide interviews met Ada Sekirin en Karen De Smet leest u in Data News 3/2013.

&file=mp4%3A%2FBBT%2FKZ00000981_00_0000_A0_16_SD_S_OVNL_A_20130208.mp4&image=http%3A%2F%2Fimages16.knack.be%2Fimages%2Fresized%2F400%2F024%2F570%2F796%2F6%2F620_0_KEEP_RATIO_SHRINK_CENTER_FFFFFF%2Fimage%2F4000245707966.jpg&skin=http%3A%2F%2Fkanaalz.knack.be%2Fstatic%2Fthemis%2Fscripts%2Fgalleria%2Froularta%2Fskins%2Fslim%2Fslim.zip&streamer=rtmpt%3A%2F%2Frtsp.roularta.be%2Fptl-rtsp-roularta%2F

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content