ADSIF heeft stevige ambities

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

De vorig jaar opgerichte ADSIF – voluit: Association des Directeurs des Systèmes d’Information francophones – komt tegemoet aan de echte noden van de cio.

De vorig jaar opgerichte ADSIF – voluit: Association des Directeurs des Systèmes d’Information francophones – komt tegemoet aan de echte noden van de cio. Hoewel er ondertussen al talrijke andere verenigingen zijn zoals CIOnet, CIOForum en CIO-Club Wallonie-Bruxelles, is ADSIF-voorzitter Philippe Niesten, cio van Herstal Group, overtuigd van het nut van dit initiatief.

ADSIF telt ondertussen al een twintigtal uiterst overtuigde, actieve leden. “Het gaat om cio’s waarvan Frans hun moedertaal is. We hebben geconstateerd dat het toch moeilijk is om een concrete boodschap door te geven in een vreemde taal.” Daarnaast “sluiten we elke leverancier uit van lidmaatschap, omdat we vinden dat ADSIF de cio moet toelaten om in alle vertrouwelijkheid en in alle vrijheid te spreken over hun concrete problemen.” Ook de aard van de bijeenkomsten is wat anders. “We organiseren lunchgesprekken in zowel Luik, Namen, Charleroi als Brussel.” Op de vergaderingen worden de sprekers niet betaald. Als leveranciers uitgenodigd worden om te spreken, moet dat betrekking hebben op een algemeen thema zoals bi, storage, leasing of aankoop van hardware, sociale netwerken enzovoort. De vereniging leeft dus alleen van de bijdragen van haar leden.

Daarnaast wil ADSIF ook de algemene directies wijzen op het belang van it in hun organisatie en de communicatie verbeteren tussen interne en externe gebruikers. Tot slot wil ADSIF zijn leden ook aanmoedigen om hun kennis en ervaring te delen met nieuwe en toekomstige cio’s. Want “de cio is betrokken in alle processen van de organisatie”, zegt Philippe Niesten nog.

Niesten pint zich niet vast op een doel voor het aantal leden, maar hij ziet wel meerdere tientallen potentiële leden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content