Afscheid van Patrick Vincent en nieuwe benoemingen bij Telenet

Patrick Vincent.
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Telenet neemt eind deze maand afscheid van Patrick Vincent, de EVP Customer Interactions en van BASE. Luk Bruynseels wordt in april Chief Product and Technology Officer en Micha Berger gaat zich vanaf dan focussen op de uitbouw van het Telenet-netwerk in Vlaanderen en Brussel.

Patrick Vincent (59) verlaat het bedrijf op 31 december. Zijn verantwoordelijkheden worden overgenomen door Benedikte Paulissen en Dieter Nieuwdorp. Paulissen wordt aangesteld als Chief Customer Operations Officer. Alle activiteiten rond het BASE-merk zullen ondergebracht worden bij Dieter Nieuwdorp, die vanaf 1 januari 2023 als Chief Commercial Officer Residential & SOHO voor Telenet en BASE zal opereren.

Aan de basis van het vertrek van Vincent ligt volgens de Mechelse kabelaar ‘een aangepast organisatiemodel’ waarbij ‘de absolute focus komt te liggen op de beste gebruikservaring voor klanten’. ‘Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk Patrick de afgelopen achttien jaar voor Telenet is geweest, waarvan zestien jaar als lid van het Senior Leadership Team’, zegt CEO John Porter. Patrick Vincent leidde bij het bedrijf diverse grote transformaties en deals, zoals de integratie van BASE en SFR, de lancering van iDTV en de introductie van Agile bij Telenet.

Tegelijkertijd kondigt Telenet aan dat Micha Berger, vandaag Chief Technology Officer, zich vanaf 1 april 2023 gaat bezighouden met de verdere uitbouw van het netwerk naar 10 Gbps. Berger zal een team van 180 mensen aansturen die bezig zullen zijn met de verbetering van het bestaande HFC-netwerk en met de voorbereiding voor de uitrol van het netwerk van de toekomst.

Luk Bruynseels (41), op dit moment VP Network and Infrastructure, zal vanaf april als Chief Product & Technology Officer deel uitmaken van het Senior Leadership Team (SLT) van Telenet. Hij werkt sinds 2009 bij het telecombedrijf.

Luk Bruynseels.
Luk Bruynseels.© Telenet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content