Alain Sohet aan het hoofd van EMC Belux

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Na 27 jaar bij HP Belux en een korte passage bij de it-distributeur Insight …

Na 27 jaar bij HP Belux en een korte passage bij de it-distributeur Insight wordt Alain Sohet vanaf begin mei de nieuwe country manager van EMC Belux.

De aankondiging van het vertrek van Sohet als general manager van HP Belux in november 2009 was een verrassing na een carrière van 27 jaar daar (hij startte er in 1982 als customer engineer). Hoewel de uitdrukking ‘in onderling overleg’ gehanteerd werd, kwam zijn vertrek in feite op het moment dat HP door een stevige herstructurering ging. Hij werd er vervangen door Eric Van Bael, de country manager van het overgenomen EDS.

In november 2010 maakte Sohet bekend dat hij aan het hoofd kwam van Insight Technology Solutions in de Belux. Dat is een Amerikaanse distributeur die gespecialiseerd is in ict-hardware en software, met partners als Microsoft, HP, IBM en Cisco.

Vanaf 7 mei komt Sohet echter aan het hoofd van EMC Belux. Hij vervangt er Geert Van Peteghem die er sinds 2006 algemeen directeur was, maar die in februari gepromoveerd werd tot de post van director global services voor Noord-Europa.

Alain Sohet (52) heeft een diploma van industrieel ingenieur aan het ECAM. Hij houdt van voetbal, golf, wijn en fietsen. Hij is ook lid van Agoria ICT. “EMC bevindt zich midden op het kruispunt waar ‘Big Data, ‘Cloud’ en ‘Security’ samenkomen. Zowel onze oplossingen als onze expertise helpen onze klanten optimaal bij de transitie van hun informatie-infrastructuur”, klinkt het in een persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content