Alain Sohet naar Insight

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alain Sohet, voormalig Belux-baas bij HP, is als country manager gestart bij ict-distributeur Insight.

Alain Sohet, voormalig Belux-baas bij HP, is als country manager gestart bij ict-distributeur Insight.

Alain Sohet was tot eind november vorig jaar 27 jaar lang – lees: zijn volledige loopbaan – aan de slag bij HP, waarvan 4 jaar als country manager. Daarom was het vertrek van de HP-veteraan ook zo’n verrassing. De precieze reden is nooit gegeven – ‘in onderling overleg’ kan je bezwaarlijk een afdoende verklaring noemen – maar zijn vertrek kwam wel op het moment dat HP volop aan het herstructureren was. Een maand eerder was in de pers nog het bericht verschenen dat er bij HP België nog eens 150 banen zouden moeten verdwijnen. Zijn plaats werd ingenomen door Eric Van Bael, voormalig Belux-country manager van het overgenomen EDS.

Na een jaar radiostilte blijkt Sohet opnieuw aan de slag te zijn, al wil hij daarover nog geen commentaar kwijt. Midden november begon hij als lokaal country manager van de Amerikaanse it-distributeur (hardware en software) Insight Technology Solutions.

Insight werd in 1988 opgericht in Tempe, Arizona. Het bedrijf telt wereldwijd zo’n 4500 werknemers. Het is een belangrijke Microsoft-, HP-, IBM- en Cisco-partner. In ons land draait het bedrijf, volgens de cijfers die neergelegd zijn bij de Nationale Bnk, een jaarlijkse omzet van ruim 4 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content