Alain Sohet weg bij HP Belux

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alain Sohet verlaat na 27 jaar ‘in onderling overleg’ het bedrijf. Voormalig EDS Belux-baas Eric Van Bael neemt van hem over.

Alain Sohet verlaat na 27 jaar ‘in onderling overleg’ het bedrijf. Voormalig EDS Belux-baas Eric Van Bael neemt van hem over.

“HP dankt Alain Sohet voor zijn toewijding en voor de bijdrage die hij geleverd heeft in het succesverhaal van het bedrijf in de voorbije 27 jaar”, luidt de slotzin van het verrassende persbericht van HP Belux. Een precieze reden wordt niet gegeven.

Eric Van Bael, de voormalige managing director van EDS Belux, neemt de sjerp van Sohet over vanaf 1 december. Van Bael was na de overname van EDS door HP verantwoordelijk geworden voor HP Enterprise Services. Van Bael zal rechtstreeks rapporteren aan Johan Deschuyffeleer in zijn huidige functie als Managing Director van HP Enterprise Business in West-Europa.

Het technologiebedrijf zou voor onze contreien volgende week de resultaten bekend maken. Het bedrijf zit in volle herstructurering, door de crisis en door de integratie van het overgenomen EDS. Eind oktober lekte nog dat er in ons land nog eens zowat 150 banen zouden moeten verdwijnen. HP (zonder EDS meegerekend) draaide in 2008 een omzet van 820 miljoen euro. EDS haalde dat jaar 225 miljoen euro omzet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content