Alain Van den Broeck naar Zenitel

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Alain Van den Broeck verlaat Prodata en gaat aan de slag bij Zenitel als COO van de divisie systeemintegratie. Zijn jarenlange ervaring bij Telindus komt hem ongetwijfeld van pas.

Alain Van den Broeck verlaat Prodata en gaat aan de slag bij Zenitel als COO van de divisie systeemintegratie. Zijn jarenlange ervaring bij Telindus komt hem ongetwijfeld van pas.

De 52-jarige Alain Van den Broeck is burgerlijk ingenieur en startte zijn carrière in 1980 bij Telindus waar hij in de R&D-afdeling mee aan de wieg stond van de uitbouw van de belangrijke modemdivisie. Toen Proximus van start ging, trok hij naar de mobiele operator in 1994 als verantwoordelijke voor marketing en business development. Vijf jaar later ging hij naar Tritone, een joint venture van Belgacom die in 2002 werd opgedoekt.

Van den Broeck werd vervolgens algemeen directeur van Irisnet, het netwerk van de Brusselse regio. In 2004 trok hij opnieuw naar Telindus als managing director operations voor België en Luxemburg. In beide landen was hij ook lid van de raad van bestuur van Telindus. Na de overname van Telindus door Belgacom werd hij in mei 2007 aangetrokken door Prodata als director operations Benelux.

Eric Van Zele, lid van de raad van bestuur van Zenitel, heeft Alain Van den Broeck over de brug getrokken. Van Zele was jarenlang ook topman bij Telindus. Van den Broeck, die zal rapporteren aan ceo Eugène Beckers, krijgt geen makkelijke taak. De afdeling systeemintegratie, die internationaal ruim 300 werknemers telt, goed voor een omzet van 40 à 45 miljoen euro, gaat door moeilijke tijden. “Er is enorm veel kennis in huis. Dat moeten we zeker uitspelen”, aldus Van den Broeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content