Alcatel-Lucent krijgt nieuwe EMEA-baas

Adolfo Hernandez, oud-topman van Sun Microsystems, gaat bij Alcatel-Lucent de divisie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) leiden.

Adolfo Hernandez, oud-topman van Sun Microsystems, gaat bij Alcatel-Lucent de divisie voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) leiden.

De Spanjaard Adolfo Hernandez staat vanaf 1 december 2008 bij netwerk- en telecommunicatieleverancier Alcatel-Lucent aan het roer van de EMEA-divisie. Voor die regio wordt hij verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en het bestuur. In zijn functie rapporteert de Spanjaard rechtstreeks aan algemeen directeur Ben Verwaayen. Bovendien wordt Hernandez lid van het managementteam van de onderneming.

Hernandez is afkomstig van serverfabrikant Sun. Daar was hij senior vice-president bij de divisie Global Services Practice. Eerder, van 2002 tot 2006, leidde hij Sun Microsystems Iberia. In deze functie was hij verantwoordelijk voor alle verkoop- en bestuurlijke bedrijfsaspecten in Spanje en Portugal. Voordat hij bij Sun in dienst trad, werkte Hernandez als zelfstandig ondernemer. Hij had een eigen bedrijf in mobiele oplossingen voor de softwaresector.

Volgens algemeen directeur Verwaayen gaat Hernandez zich toeleggen op de initiatieven van Alcatel-Lucent op het gebied van klantvriendelijkheid en winstgevendheid.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content