Alcatel-Lucent schrapt 5000 banen

Alcatel-Lucent gaat wereldwijd ongeveer 5000 banen schrappen.

Alcatel-Lucent gaat wereldwijd ongeveer 5000 banen schrappen. Dat heeft het Franse telecombedrijf bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het banenverlies maakt deel uit van een plan om 1,25 miljard euro aan kosten te besparen tegen eind 2013. Alcatel-Lucent heeft vestigingen in Antwerpen en Namen.

Het is al de tweede keer op korte tijd dat Alcatel-Lucent banen schrapt. Eind januari raakte bekend dat er in de Antwerpse vestiging “een tewerkstellingsprobleem is voor 185 posities”, een gevolg van aangekondigde besparingen. Toch maakte het bedrijf zich toen sterk dat er niet noodzakelijk ontslagen zouden volgen. Er werken in Antwerpen en Namen respectievelijk 1.650 en 150 mensen voor Alcatel-Lucent.

Nu maakt het Franse hoofdkwartier bekend dat er nog 750 miljoen euro extra bespaard moet worden. “Een agressievere transformatie” is nodig, stelt CEO Ben Verwaayen in een persbericht. Of het nieuwe plan gevolgen zal hebben voor Antwerpen of Namen, is niet duidelijk.

Alcatel-Lucent boekte in het tweede kwartaal een nettoverlies van 254 miljoen euro, het eerste verlies in vijf kwartalen. Het bedrijf staat onder druk, onder meer door de stevige concurrentie uit Azië. Op 17 juli moest Alcatel-Lucent al een winstwaarschuwing uitsturen. Het aandeel verloor na die mededeling meteen 20 procent van zijn waarde.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content