Altran neemt Nspyre over

© istock

De overname van het Nederlandse Nspyre maakt van Altran Benelux een organisatie met 1.800 werknemers.

Nspyre is een dienstverlener die zich focust op R&D en high technology services in traffic, infrastructure, automotive, industry en energy & utilitie markten. Het bedrijf telt 680 werknemers en ontstond in 2008 na een fusie tussen de technical automation divisies van ordina en Atos Origin. Het bedrijf haalde in 2014 een omzet van 64 miljoen euro.

Door de overname valt Nspyre voortaan onder de verantwoordelijkheid van Pascal Laffineur, ceo van Altran Benelux. Ze past ook in het strategisch plan 2012-2015 van Altran. “Nspyre is een perfect voorbeeld van het type bedrijf waar Altran naar kijkt omdat het aan onze drie overnamecriteria voldoet: Allesomvattend, cross-industry technologische skills in alle sectoren en een portfolio met hoge marges,” zegt Philippe Salle, ceo en voorzitter van de Altran groep.

Voortaan telt Altran Benelux ongeveer 1.800 werknemers waarvan er duizend in Nederland werken. Het bedrijf moet nog wel goedkeuring krijgen van de Nederlandse mededingingsautoriteiten, maar verwacht de overname in het eerste kwartaal al af te ronden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content