Amazon blijft de verwachtingen kloppen

© REUTERS
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Amazon heeft er een sterk derde kwartaal op zitten. Daarin deed het beter dan door analisten voorspeld werd. Amazon Web Services, het cloudplatform van de gigant, blijft de sterkste groeier.

Amazon, ooit online boekenwinkel en nu alles-winkel, heeft zijn omzetcijfers bekendgemaakt voor het derde kwartaal. Daaruit blijkt dat inkomsten uit de verkoop 43,7 miljard dollar opbrachten, 34 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. In het nieuwe cijfer zit ook 1,3 miljard dollar van Whole Foods, de supermarktketen die Amazon eerder dit jaar overnam. Zonder de supermarkt zou de omzet met 29 procent zijn gestegen.

Grootste groeier binnen Amazon is echter Amazon Web Services. Het cloudplatform van de techgigant bracht 4,58 miljard dollar in het laatje, 42 procent meer dan een jaar eerder.

Nog interessant. Het voorbije kwartaal nam Amazon 160.000 mensen in dienst, waarvan 87.000 via de overnamedeal met Whole Foods. In totaal werkt nu zo’n half miljoen mensen voor de technologiereus.

Het is ondertussen het tiende kwartaal op rij dat Amazon winst boekt maar analisten hadden niet verwacht dat het zo’n vaart zou lopen met de inkomsten van het bedrijf. Net na de aankondiging gingen de aandelen van Amazon dan ook zo’n 8 procent de hoogte in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content