Amplidata in bed met Verizon

Verizon en het Belgische Amplidata gaan samenwerken. De Amerikaanse provider gaat technologie van het bedrijf van Kristof De Spiegeleer gebruiken. Tegelijk breidt Amplidata zijn managementsteam uit.

Verizon en het Belgische Amplidata gaan samenwerken. De Amerikaanse provider gaat technologie van het bedrijf van Kristof De Spiegeleer gebruiken. Tegelijk breidt Amplidata zijn managementsteam uit. Het gaat om het pas gelanceerde Himalaya, een product dat een storage-architectuur levert die ‘massively scalable’ is. Met het aanbod wil Amplidata inspelen op de toenemende noden voor enorme hoeveelheden data die continu beschikbaar moeten zijn. Tegelijk moet het een enterprise-read en gebruiksvriendelijk product zijn zegt het bedrijf.

Het bedrijf uit Lochristi kan meteen Verizon Enterprise Solutions als klant strikken. De Amerikaanse provider gaat de Himalaya storage architecture gebruiken dit voor distributed object management en global file accessibility. Dat moet Verizon helpen met schaalbare storage voor cloudtoepassingen.

Amplidata, dat wordt geleid door ceo Mike Wall, mikt met zijn oplossing op cloud service providers en OEM’s. Een versie voor beide groepen, en een Enterprise Edition zijn vanaf 1 juli beschikbaar. Wie vandaag al Amplistor 3.X heeft, kan upgraden.

Gelijk met de aankodigingen laat het bedrijf ook weten dat het Sam Sirisena aantrekt als senior vicepresident Business Development & Operations. Hij werkt al 25 jaar in de technologiesector waarvan 15 jaar voor Promise Technology. Mark Ward wordt senior vicepresident voor Sales & marketing. Hij werkte meer dan 14 jaar voor EMC, richtte nadien Enterprise Storage Ventures mee op en werkte de afgelopen jaren mee bij verschillende storagebedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content