Anonieme sponsor van eerste gekweekte hamburger is Sergey Brin

© Reuters
Kevin Van der Auwera Coördinator online Trends.

De sponsor van het project waarbij voor het eerst vlees is gekweekt in een laboratorium, is Googleoprichter Sergey Brin.

Brin doneerde 250.000 euro aan het project van de Maastrichtste vasculaire fysiologie dokter Mark Post. De multimiljardair, een van de rijkste mensen van de wereld, heeft dat naar eigen zeggen omdat hij begaan is met dierenwelzijn en het milieu.

‘Het is nu nog slechts een bewijs dat het concept werk’, zei Brin in een video die The Guardian op zijn website publiceert. ‘Nu ben ik optimistisch dat we grote sprongen vooruit kunnen maken.’

Kweekvlees

Post presenteert later vandaag in Londen de eerste hamburger ter wereld die is gemaakt van gekweekt vlees. De hoogleraar aan de universiteit van Maastricht heeft in drie maanden tijd in zijn laboratorium een hamburger van 20.000 minuscule stukjes weefsel gekweekt. Het vlees is gemaakt van stamcellen van een koe. Post hoopt dat in laboratoria gekweekt vlees in de komende decennia zal uitgroeien tot een goed alternatief voor vlees dat afkomstig is van levende dieren. Dat kan zowel het dierenwelzijn als het milieu ten goede komen, zo zegt hij. Lees meer.

Tijdens het evenement in Londen zal de ‘labburger’ ter plaatse worden klaargemaakt en opgegeten door twee vrijwilligers. Volg het gebeuren rechtstreeks via de livestream.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content