Atos Origin-ceo geeft fakkel dra door

Chairman en ceo Bernard Bourigeaud kondigt aan dat hij op 1 oktober de teugels van de Franse it-dienstenreus Atos Origin in handen geeft van Philippe Germond, zijn gedoodverfde opvolger.

Chairman en ceo Bernard Bourigeaud kondigt aan dat hij op 1 oktober de teugels van de Franse it-dienstenreus Atos Origin in handen geeft van Philippe Germond, zijn gedoodverfde opvolger.

In juni voerde Atos Origin verschuivingen door in zijn raad van bestuur waardoor Philippe Germond vice-president werd en zo expliciet werd aangeduid als opvolger voor ceo en chairman van de raad van bestuur Bernard Bourigeaud. Nu zegt Bourigeaud dat hij in de groep zal blijven tot 31 december 2007 om een naadloze overgang te verzekeren. De facto vanaf 1 oktober voert Philippe Germond het bewind.

Bernard Bourigeaud (63) startte zijn carrière bij de Franse bank CIC en bij Price Waterhouse. Voorts werkte hij bij Continental Grain, Deloitte Haskins en Sells France. Hij richtte in 1991 Axime op en werd er chairman. In 1996 nam zijn bedrijf Sligos over, waarna het Atos werd gedoopt. In november 2000 fuseerde Atos met het Nederlandse Origin om Atos Origin te worden. Atos Origin nam onder meer nog KPMG Consulting over in het Verenigde Koninkrijk en Nederland en kocht het ict-dienstenbedrijf SchlumbergerSema. Vorig jaar kocht het bedrijf in België betalingsverwerker Banksys en de Bank Card Company (BCC) en bracht de bedrijven onder in Atos Worldline.

Zijn opvolger, Philippe Germond (49), was onder meer algemeen directeur van Alcatel, van Cegetel, SFR, Vivendi Universal Net en HP Zuid-Europa.

Het bedrijf kondigde overigens ook degelijke resultaten aan voor de eerste helft van 2007. De omzet steeg met 7,2 procent tot 2,89 miljard euro. De nettowinst bedroeg 57 miljoen euro (tegenover 10 miljoen euro vorig jaar). Het bedrijf verwacht voor het hele jaar een omzetgroei te halen van 8,5 procent. Tegen 2009 wil het bedrijf de operationele marge in absolute cijfers verdubbelen, zoals het eerder al meldde.

Atos Origin was de laatste maanden het voorwerp van tal van overnamegeruchten omwille van de mindere resultaten, maar de directie besliste in mei om toch op eigen kracht de ommekeer te realiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content