Barco vervangt ceo en schrapt dividend

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Martin De Prycker stapt op als gedelegeerd bestuurder van Barco. Hij wordt vervangen door Eric Van Zele, gewezen topman van Telindus.

Martin De Prycker stapt op als gedelegeerd bestuurder van Barco. Hij wordt vervangen door Eric Van Zele, gewezen topman van Telindus.

De wissel aan de top is bekendgemaakt samen met de omzetcijfers voor 2008. De West-Vlaamse technologiegroep Barco heeft in het vierde kwartaal van 2008 een omzet van 208 miljoen euro gerealiseerd. Voor het volledige jaar bedroeg de omzet 725 miljoen euro, een daling van 1,5 procent ten opzichte van 2007.

De bestellingen voor 2008 daalden met 2,7 procent in vergelijking met 2007, zo maakt het bedrijf maandag bekend in een “trading update”. Daarin wordt de doelstelling van de kostenvermindering opgetrokken van 30 naar 36 miljoen euro.

De raad van bestuur zal aan de algemene vergadering voorstellen geen dividend uit te betalen over 2008. De gedetailleerde cijfers voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2008 zullen op 4 februari gecommuniceerd worden, zo deelde Barco mee.

Martin De Prycker heeft ontslag genomen als ceo van Barco, nadat hij zeven jaar de transformatie leidde. De raad van bestuur heeft dit ontslag aanvaard en aan Eric Van Zele, lid van de raad van bestuur, voorgesteld om de functie van ceo op te nemen. Eric Van Zele heeft deze benoeming aanvaard, aldus het persbericht.

Bron: [Trends.be]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content