Bart Becks nieuwe voorzitter IBBT

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Bart Becks, de oprichter van SonicAngel en gewezen topman van Belgacom Skynet, is de nieuwe voorzitter van het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie, het IBBT uit Gent.

Bart Becks, de oprichter van SonicAngel en gewezen topman van Belgacom Skynet, is de nieuwe voorzitter van het Interdisciplinair instituut voor BreedBand Technologie, het IBBT uit Gent.

De aanstelling van Bart Becks komt toch enigszins als een verrassing. Hij maakte nog geen deel uit van de Raad van Bestuur maar was er wel adviseur. De Limburgse burgerlijk ingenieur maakte vooral opgang bij Belgacom als poulain van wijlen ceo John Goossens. Becks leidde internet dienstenleverancier Skynet en werd later ook medeverantwoordelijke voor de opstart van digitale televisie. Vanaf 2006 werd de charismatische Becks vice president van de Duitse TV-gingant ProSieben. Twee jaar geleden zette hij samen met muzikant Maurice Engelen (Praga Kahn) de gedurfde start-up SonicAngel, een online platform voor beginnend muzikaal talent. Minister Ingrid Lieten, verantwoordelijk voor innovatie, zorgt met de keuze voor Bart Becks als voorzitter dan ook een radicale keuze voor vernieuwing.

Bart Becks vervangt als voorzitter Wouter Gabriëls (ex-kabinet Verhofstadt), die in mei vorig jaar al ontslag nam. Zijn stek werd ad interim opgenomen door Etienne Blomme (ex-cto Telenet en nu voorzitter van de Europese vereniging van kabelmaatschappijen, Cable Europe). Blomme blijft nog wel zetelen in de Raad van Bestuur. Lieven Danneels (Televic) wordt ondervoorzitter.

Nieuw in de Raad van bestuur is Jan Vorstermans (Telenet) en Wim De Meyer (Belgacom). Jacques Heynen (ex-Belgacom) en Dirk Wauters (ex-VRT) verdwijnen uit de Raad, alsmede het omstreden zitje van Lieve Bracke, de moeder van Freya Van den Bossche

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content