Belg in bestuur ISACA

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De Belg Marc Vael werd aangesteld tot ‘international vp’ van ISACA, de wereldwijde organisatie van auditors, governance en security experten.

De Belg Marc Vael werd aangesteld tot ‘international vp’ van ISACA, de wereldwijde organisatie van auditors, governance en security experten.

De aanstelling gebeurde op het jaarlijkse Insights congres in San Francisco van ISACA, een organisatie met wereldwijd meer dan 100.000 leden. Met deze aanstelling is Marc Vael niet aan een proefstuk toe op het hoogste niveau van ISACA, want op het congres van vorig jaar werd hij verkozen tot director en dus lid van de raad van bestuur. Voordien was hij al aangesteld tot voorzitter van de ‘knowledge board’ en de ‘cloud computing task force’, functies die hij nog steeds vervult.

In België is Marc Vael werkzaam als het hoofd van de auditafdeling bij Smals, de leverancier van ict-diensten aan overheidsdiensten en organisaties in de sociale zekerheid. Hij is tevens voorzitter van de Belgische afdeling van ISACA .

ISACA werd opgericht in 1969 en groepeert meer dan 100.000 leden in 180 landen. De organisatie focust op ict-systeemaudits, controle- en compliancepraktijken, risico- securityaanpakken, evenals de bijhorende kennisverspreiding. ISACA staat tevens in voor een rist certificaten, waaronder ‘certified information systems auditor’ (CISA) en ‘certified information security manager’ (CISM).

Partner Content