Belg Tom Regent krijgt topjob bij BT

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Hij wordt president global sales and marketing en rapporteert aan ceo Jeff Kelly.

De 40-jarige Leuvenaar Tom Regent ruilt AT&T voor BT Global Services. Hij wordt er president global sales and marketing en rapporteert rechtstreeks aan ceo Jeff Kelly.

Eind augustus was al bekend dat Tom Regent de Amerikaanse operator zou verlaten, toen Andrew Edison aangeduid werd als nieuwe emea-baas van AT&T. Die job was al sinds drie jaar in handen van Tom Regent.
Nu blijkt dat Tom Regent vanaf 1 november overstapt naar de grootste internationale concurrent, BT Global Services. Hij moet er werk maken van de verkoop, bid management, indirecte verkoopkanalen en marketing. BT Global Services ging de jongste jaren door zwaar onweer en stapelde de verliezen op. Begin dit jaar werd dan ook een nieuwe ceo, Jeff Kelly (EDS) aangetrokken.
Tom Regent studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de KULeuven. Hij begon zijn loopbaan in 1993 als it-manager van Agoria (toen nog Fabrimetal). Drie jaar later stapte hij over naar IBM voor een e-banking project.

Als IBM zijn Global Services in ’99 doorschuift naar AT&T, komt Regent bij de Amerikaanse telecomoperator terecht. Hij groeit er door tot emea-directeur. Bij BT zal hij alle zeilen moeten bijzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content