Belgacom pleit Bellens vrij van belangenvermenging

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De interne audit heeft geen sporen gevonden van belangenvermenging bij de verkoop van het Belgacom ‘Stro’ gebouw.

De interne audit heeft geen sporen gevonden van belangenvermenging bij de verkoop van het Belgacom ‘Stro’ gebouw. Ceo Didier Bellens, bestuurder bij het betrokken vastgoedbedrijf Immobel zou ‘op geen enkel moment betrokken geweest zijn bij het verkoopsproces’.

Volgens Pierre-Alain De Smedt, sinds 5 jaar voorzitter van het audit- en toezichtscomite van Belgacom, is Belgacom cfo Ray Stewart wel reeds op 18 februari betrokken in gesprekken met Immobel over de offerte. “Immobel heeft de plannen eerder gezien dan de anderen.” gaf Stefaan De Clerck toe. Hij gelooft dat Didier Bellens en Ray Stewart nooit samen over dit dossier gesproken hebben.

Pas op 16 april is de officiele aanbesteding verstuurd naar 7 partijen. Volgens de auditvoorzitter zijn er 10 belangstellenden die tot eind deze maand een bod kunnen doen. Eind mei volgend jaar zou de verkoop rond moeten zijn.

De nieuwe Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck geeft wel toe “dat er een probleem is en dat de regels van corporate governance aangescherpt moeten worden”.


Update 13.30 uur:

Stefaan De Clerck haastte zich om te vertellen dat er ook “andere partijen op voorhand inzage kregen in de documenten”. In het auditrapport is daar echter geen sprake van. Opvallend is wel dat Immobel reeds in december 2012 een studie aan Belgacom overhandigde met liefst 18 mogelijke scenario’s voor het Stro-gebouw.

Stefaan De Clerck vindt het niet nodig dat Belgacom de vastgoedmakelaar Immobel beter zou verwijderen in dit dossier: “Je weet nooit dat hun bod twee keer hoger is dan de anderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content