Belgacom-voorzitterschap blijft voor discussie zorgen

© Belga
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Toch geen Etienne Schouppe als voorzitter van Belgacom, schrijft De Tijd. Stefaan De Clerck en Jo Cornu zouden meer kans maken.

Toch geen Etienne Schouppe als voorzitter van Belgacom, schrijft De Tijd. Stefaan De Clerck en Jo Cornu zouden meer kans maken.

Een nieuwe dag, een nieuwe kandidaat, zo lijkt het wel. Gisteren stond Etienne Schouppe nog met stip op één om interimvoorzitter Michel Moll op te volgen bij Belgacom. Dat schreef de krant De Morgen. Vandaag weerlegt De Tijd dat bericht: Schouppe zou nu niet langer in de running zijn. Ex-Alcatel-topman Jo Cornu wordt door de krant naar voren geschoven als een grotere kanshebber. Bronnen van Data News spreken dan weer van ex-minister van Justitie en voormalig burgemeester van Kortrijk Stefaan De Clerck.

Dat verschillende ‘betrouwbare’ bronnen verschillende namen melden, illustreert enkel hoe het ‘spinnen’ rond de verschillende kandidaturen volop aan de gang is. Bovendien is het voorzitterschap van Belgacom niet de enige topfunctie die invulling vereist. De regeringspartijen moeten het eens raken over liefst 14 posities bij onder meer Belgacom, de NMBS, Infrabel, Brussels Airport, Belgocontrol, de federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) en de Nationale Loterij. Ook bij de CREG moeten er postjes verdeeld worden, weet De Tijd. De benoemingen maken deel uit van een ingewikkeld proces waarbij de politieke evenwichten in een apothekersweegschaaltje worden afgewogen. Het lijkt momenteel in elk geval twijfelachtig dat er donderdag op het kernkabinet al een definitief akkoord is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content