Belgische ex-Coolblue topman gaat Apple verkopen

Werner Bruyns. © .

Werner Bruyns, tot voor kort aan het hoofd van Coolblue België, gaat aan de slag bij Leapp. De Nederlandse verkoper van refurbished toestellen van Apple wil zo de Belgische markt aanboren.

Leapp is geen pure Apple reseller maar verkoopt gebruikte toestellen, afkomstig van bedrijven, particulieren of anderen verkopers aan een lagere prijs. Het bedrijf heeft momenteel enkel een webshop voor België maar wil vanaf 28 maart ook in België vestigingen openen.

Bruyns en Coolblue zijn met een goede verstandhouding uit elkaar gegaan, maar maakt er geen geheim van waarom dat zo is. “Het gebeurde in onderling overleg maar ik voelde me al een tijdje niet meer gelukkig. Het was bijna acht jaar lang enorm ondernemen, van nul naar honderd werknemers. Maar door de structurele veranderingen kwam meer van het ondernemerschap naar Nederland en kreeg ik het gevoel dat mijn functie overbodig werd. Maar we zijn vriendschappelijk uit elkaar gegaan en ik blijf het een prachtig bedrijf vinden.”

Na zijn vertrek werd Bruyns gecontacteerd door Leapp. Voor Bruyns is het zo terug naar de start. “Ik heb Coolblue in 2007 in België mee opgestart en dat kan ik nu met Leapp opnieuw doen. Vlak voor dit gesprek hing ik nog aan de lijn met Eandis om de stroom in onze winkel te voorzien. Maar naast het ondernemen spreekt ook het groene karakter, gebruikte spullen weer nieuw maken, me enorm aan.”

Vandaag zijn Switch en Easy-M de voornaamste aanbieders van Apple-toestellen in ons land. Maar net omdat Leapp een andere aanpak heeft ziet hij een plaats voor het bedrijf. “We doen dit omdat we merken dat Belgische klanten naar onze shops in Nederland komen. Tegelijk durf ik zelfs niet uitsluiten dat we met andere spelers zouden samenwerken, bijvoorbeeld om refurbished toestellen over te nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content