Belgische it-consultant is geen jobhopper

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgische it-consultants blijven langer bij hun werkgever dan hun Europese collega’s. Een en ander blijkt uit onderzoek van Avanade.

Belgische it-consultants blijven langer bij hun werkgever dan hun Europese collega’s. Een en ander blijkt uit onderzoek van Avanade.

Avanade, dat gespecialiseerd in it-consultancy rond Microsoft-bedrijfssoftware, heeft onderzoek laten uitvoeren door Coleman Parkes onder 825 it-consultants in Europa. Het bedrijf wilde weten wat professionals aantrekt in een organisatie en waarom ze vertrekken bij een bedrijf.

De Belgische it-consultant zou gemiddeld 9 jaar voor dezelfde werkgever, terwijl het Europese gemiddelde op 7,4 jaar ligt. Het langste dat een consultant in België voor één en dezelfde baas heeft gewerkt is volgens Avanade 11 jaar.

Verantwoordelijkheid hebben in de job (78%) is voor de Belgische it-consultant de belangrijkste factor die bijdraagt tot de aantrekkelijkheid van de baan, gevolgd door voldoende afwisseling (74%) en opleiding (74%). Vier op tien Belgische it-consultants nemen regelmatig deel aan opleidingen. Dat is lager dan het Europese gemiddelde, waar ongeveer de helft trainingprogramma’s krijgt. In Spanje krijgt zelfs 68 procent van de it-consultants opleidingen aangeboden.

Salaris is voor 59% van de Belgische ondervraagden de belangrijkste factor om voor een organisatie te blijven werken. Maar betere salarisvoorwaarden elders zijn voor 74 procent van de bevraagden wel een argument om een bedrijf te verlaten. De vaakst genoemde reden om van job te veranderen blijkt een slechte relatie met de baas te zijn (76 procent). Ook veranderingen binnen het gezinsleven kunnen een rol spelen (74 procent). In de rest van Europa is voornamelijk het gebrek aan carrièremogelijkheden en een slechte teamspirit onder collega’s de reden van vertrek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content