Belgische it-studenten hopen op Google of Apple

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Belgische it- en ingenieurstudenten die bijna in het professionele leven stappen, zouden het liefst bij Google, Apple of Janssen Pharmaceutica aan de slag gaan

Belgische it- en ingenieurstudenten die bijna in het professionele leven stappen, zouden het liefst bij Google, Apple of Janssen Pharmaceutica aan de slag gaan.

Dat blijkt uit de Graduate Barometer 2010 van Trendence. Dat is een Duitse specialist in personeelsmarketing die voor z’n klanten het ‘merk als werkgever’ aantrekkelijker probeert te maken. De Graduate Barometer peilt in 24 landen bij in totaal 220.000 studenten (8.692 in België) naar de verwachtingen en voorkeuren van studenten in hun eerste job. Wij bespreken hier de it- en ingenieurseditie van de studie.

In België hopen de meeste it- en ingenieursstudenten voor Google te werken (9,2 procent). De gedeelde tweede plaats (8,2 procent) gaat naar Apple en Janssen Pharmaceutica. Jan De Nul bezet plaats vier, Microsoft plaats vijf. Vorig jaar stond Microsoft nog op de derde plaats.

Het is trouwens opmerkelijk dat pure it- of telecombedrijven in de Belgische lijst niet erg hoog scoren. De top 20 telt enkel nog IBM (11) en Belgacom (16). Maar it-jobs zijn er natuurlijk in alle sectoren. Niettemin telt de Europese top 10 veel meer it-firma’s: Google, Microsoft, Apple en IBM vormen er de top 4. Siemens en Nokia volgen op plaats 7 en 8. Intel haalt plaats 10.

Top 10 meest aantrekkelijke werkgevers België:

1. Google: 9,2%

2. Apple: 8,2 %

3. Janssen Pharmaceutica: 8,2 %

4. Jan De Nul: 7%

5. Microsoft: 6,6 %

6. European Space Agency: 6,3 %

7. BASF: 5,4 %

8. Bayer: 5,3 %

9. GDF Suez: 5,1%

10. GlaxoSmithKline: 5,1%Ca

Een uitgebreide bespreking van de resultaten van de Trendence Graduate Barometer 2010 leest u op pagina 49 van Data News van deze week.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content