Belgische topman Wincor Nixdorf vertrekt na 40 jaar

Marcel Beckers werkte veertig jaar lang voor zijn bedrijf. Vanaf volgende week gaat hij met pensioen.

Marcel Beckers werkte veertig jaar lang voor zijn bedrijf. Vanaf volgende week gaat hij met pensioen. Marcel Beckers begon op 15 februari 1974 bij het bedrijf dat we vandaag vooral kennen van de bankautomaten. Daar bleef hij ruim veertig jaar werken, wat uitzonderlijk is binnen een IT-bedrijf. Vandaag is hij als general manager Retail Benelux, een van de drie topmensen binnen de Benelux-structuur.

Na 1 mei wordt Beckers opgevolgd door Michel Nyssen. De andere twee zijn Olivier Bouquet, general manager Services Benelux en Frits Touw, general manager Banking Benelux. Zij blijven in hun respectievelijke functies. Wel volgt Bouquet Beckers op als Area Speaker voor Wincor Nixdorf.

Al is het bedrijf sindsdien ook veranderd. “Ik begon te werken voor Nixdorf Computer. Maar in 1990 werden we overgenomen door Siemens en werd het bedrijf omgedoopt naar Siemens Nixdorf Informationssysteme. Siemens is dan later (in 1999, nvdr) vertrokken en toen kreeg het bedrijf de naam Wincor Nixdorf.”

Na veertig jaar heeft Beckers duidelijk nog plannen voor andere uitdagingen. Maar IT hoort daar niet meteen bij. “Ik stap volledig uit de IT-sector. Misschien doe ik nog wel wat vrijwilligerswerk als die vraag komt, maar het is niet de bedoeling dat ik nu consultancy ga doen voor andere bedrijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content