Belgische universitaire it-opleidingen aan de top

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Het Britse Quacquarelli Symonds publiceert al enkele jaren (tot 2009 in samenwerking met Higher Education, sindsdien alleen) de QS World University Rankings. Die wereldwijde rankings brengen een overzicht van universiteiten in verschillende disciplines als informatica, chemie, burgerlijk ingenieur of elektrotechniek. Het klassement van 2010 dat de it-opleidingen oplijst, blijkt bijzonder opbeurend voor ons land. In de top-200 vinden we maar liefst 5 Belgische universiteiten terug, wat ons land in de wereldwijde top-10 brengt.

Het Britse Quacquarelli Symonds publiceert al enkele jaren (tot 2009 in samenwerking met Higher Education, sindsdien alleen) de QS World University Rankings. Die wereldwijde rankings brengen een overzicht van universiteiten in verschillende disciplines als informatica, chemie, burgerlijk ingenieur of elektrotechniek.

Het klassement van 2010 dat de it-opleidingen oplijst, blijkt bijzonder opbeurend voor ons land. In de top-200 vinden we maar liefst 5 Belgische universiteiten terug, wat ons land in de wereldwijde top-10 brengt.

Niet verrassend domineren de Amerikaanse universiteiten de lijst, met 7 universiteiten in de wereldwijde top-10. Het MIT (Massachusetts Institute of Technology) voert het klassement aan. Het MIT is trouwens de nummer 1 in álle 5 disciplines…

Het Verenigd Koninkrijk telt 26 universiteiten in de top-200, voor Duitsland, Canada en Australië met elk 12 universiteiten. Vervolgens volgt India met 7, dan België, China, Hong-Kong, Japan en Frankrijk (met elk 5 universiteiten).

De tien beste it-universiteiten

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT) Etats-Unis

2. Stanford University Etats-Unis

3. University of Cambridge Royaume-Uni

4. University of California, Berkeley (UCB) Etats-Unis

5. Harvard University Etats-Unis

6. University of Oxford Royaume-Uni

7. California Institute of Technology (Caltech) Etats-Unis

8. University of California, Los Angeles (UCLA) Etats-Unis

9. Carnegie Mellon University Etats-Unis

10. University of Toronto Canada

Waar staan de Belgische universiteiten?

51-100. Katholieke Universiteit Leuven (KUL)

101-150. Université Catholique de Louvain (UCL)

151-200. Université Libre de Bruxelles (ULB)

151-200. Universiteit Antwerpen (UA)

151-200 Universiteit Gent (UGent)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content