Bellens gaf secretaresse topjob

Belgacomtopman Didier Bellens heeft zijn persoonlijke secretaresse een lucratieve functie bezorgd bij het bedrijf, bericht De Morgen.

Belgacomtopman Didier Bellens heeft zijn persoonlijke secretaresse een lucratieve functie bezorgd bij het bedrijf, bericht De Morgen.

De benoeming van Concetta Fagard tot vicepresident gebeurde volgens insiders tegen het advies van het directiecomité in, zo bericht De Morgen. Fagard kwam in 2003 mee met Didier Bellens toen die zijn overstap maakte van RTL naar Belgacom. Ze behoort sindsdien tot het kringetje rond de ceo dat de lijnen uitzet bij het autonome overheidsbedrijf.

Op 1 maart vorig jaar kreeg ze ook een officiële promotie. Fagard werd benoemd tot vicepresident, bevoegd voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, sponsoring en events.

In de diverse geledingen van het bedrijf, tot in de raad van bestuur toe, heerst grote ergernis over de steile carrière van Concetta Fagard, van wie niemand met zekerheid weet welke diploma’s ze heeft, weet De Morgen.

Bellens zou haar benoeming ook “voorgelegd” hebben aan het directiecomité, maar toen die dat weigerde zou de ceo de benoeming achter de rug van het comité toch hebben geregeld. Intern werd zelfs een audit gevraagd naar de benoeming van Fagard, aldus De Morgen.

Volgens een woordvoerster van Belgacom gebeurde de promotie op basis van ervaring. Ze vindt het ook vreemd dat het verhaal nu plots opduikt, enkele dagen voor de regering moet beslissen over het lot van Bellens.

Dat Belgacomtopman Didier Bellens de benoeming van zijn secretaresse heeft doorgevoerd tegen het advies van het directiecomité in is niet juist, zegt Belgacom. “In februari 2007 heeft Belgacom besloten om in het kader van dereorganisatie van de Belgacom Group een nieuwe structuur uit te tekenenvoor de topkaderleden”, zo luidt het in een persbericht. “Op dat ogenblik zijn alle nieuwe functies en de personen die deze functies zouden uitvoeren bepaald en voorgesteld aan het Belgacom directiecomité. Deze nieuwe structuur is unaniem goedgekeurd door het directiecomité.”

Volgens Belgacom is er “nooit een discussie of een negatief advies geweest over enige functie, zo ook niet over de benoeming van mevrouw Fagard. In dit hele proces zijn alle interne policies gerespecteerd en is er niets tegenstrijdig gebeurd.”

Belgacom wil er ook nog op wijzen dat het opmerkelijk is dat de interesse voor de functie van Fagard opduikt enkele dagen voor de hoofdaandeelhouder van Belgacom (de Belgische overheid, nvdr) een belangrijke beslissing neemt over de mogelijke herbenoeming van zijn ceo. De functies van de topkaderleden gelden al sinds 1 maart 2007 en werden nooit eerder in vraag gesteld”, aldus nog Belgacom.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content