Bellens koopt goedkoop pakket Belgacom-aandelen

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Didier Bellens heeft begin deze week bijna 130.000 aandelen van de Belgacom gekocht voor 2,4 miljoen euro. Dat meldt De Tijd op haar website.

Didier Bellens heeft begin deze week bijna 130.000 aandelen van de Belgacom gekocht voor 2,4 miljoen euro. Dat meldt De Tijd op haar website.

De aankoop is terug te vinden op de lijst met insidertransacties van de CBFA. De transactie had plaats op maandag 22 juni en gebeurde buiten beurs. Wie de stukken verkocht heeft is onduidelijk.

Bellens betaalde in totaal 2,41 miljoen euro voor 127.362 aandelen of omgerekend 18,93 euro per aandeel. Dat is fors onder de koers van hetBelgacom-aandeel die dag. Belgacom opende maandag aan 22 euro en sloot dedag af op 21,95 euro.

De korting die gedelegeerd bestuurder Didier Bellens van Belgacom kreeg bij zijn recente aankoop van 130.000 aandelen Belgacom stemt overeen met de jaarbonus waarop de topman van het overheidsbedrijf recht heeft, zo heeft een woordvoerder van Belgacom donderdagavond nog laten weten.

“Het topmanagement van Belgacom kan zijn jaarbonus onder drie vormen ontvangen: in contanten, in pensioenplannen of in Belgacom-aandelen via een korting, wat we ‘discounted share’ noemen”, legde de woordvoerder van Belgacom uit. Bellens koos voor de derde optie. Hij “heeft beslist met privégeld weer in het bedrijf te investeren en de ‘discount’ stemt overeen met zijn jaarbonus”, aldus de woordvoerder.

Maandag raakte bekend dat de CBFA een onderzoek voerde naar mogelijke handel met voorkennis van Didier Bellens in het kader van de overname van Telindus door Belgacom enkele jaren geleden.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content