Ben Verwaayen weg bij Alcatel-Lucent

De Nederlandse topman van Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen, verlaat het bedrijf zodra een opvolger voor hem is gevonden. Dat maakte de Frans-Amerikaanse producent van telecomapparatuur donderdag bekend.

Verwaayen is sinds 2008 bestuursvoorzitter van Alcatel-Lucent. Zijn termijn loopt dit jaar af. Hij wil geen nieuwe, zo heeft hij te kennen gegeven. Een reden daarvoor werd niet genoemd. De Nederlander was eerder onder meer topman van PTT Telecom en het Britse belbedrijf British Telecom.

Alcatel-Lucent maakte verder bekend in het vierde kwartaal van 2012 opnieuw in de rode cijfers te zijn beland. Ook in het tweede en derde kwartaal werd verlies geleden. Het tekort bedroeg in de laatste periode van vorig jaar 1,37 miljard euro. Een jaar eerder boekte Alcatel-Lucent nog 868 miljoen euro winst.

Het nettoverlies is grotendeels het gevolg van afschrijvingen ter waarde van 1,4 miljard euro. De brutowinst lag met 1,25 miljard euro bijna 13 procent lager dan een jaar eerder. De omzet daalde met 1,3 procent tot 4,1 miljard euro.

Over heel 2012 daalden de inkomsten met 5,7 procent tot 14,4 miljard euro. Onder de streep bleef een jaarverlies over van 490 miljoen euro. Daar stond in 2011 nog een winst van 251 miljoen euro.

Alcatel-Lucent kondigde vorig jaar aan in totaal 5500 banen te schrappen. De ingrepen moeten leiden tot een kostenverlaging van 1,25 miljard euro. Daarvan is inmiddels ruim de helft gerealiseerd, meldde het bedrijf donderdag. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content