Benjamin Bostoen: van immo naar verzekeringen

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Sinds begin september is Benjamin Bostoen ‘Head of IT & Organisation bij AG Real Estate’.

Sinds begin september is Benjamin Bostoen ‘Head of IT & Organisation bij AG Real Estate’. Deze houder van een master in it die studeerde aan het MIT en aan de Solvay Business School begon zijn carrière bij de Koninklijke Militaire School als network engineer en ontwikkelaar. In januari 2002 gaat hij bij Cofinimmo aan de slag als ingenieur. Een paar jaar later neemt hij dan als ‘Head of IT & Organisation’ de leiding over de implementatie van het SAP-project.

Nu, bij AG Real Estate dus, gaat hij dezelfde functie bekleden. “Cofinimmo opereert in continue ‘business process improvement’ modus. Ik had zin om naar een omvangrijkere, meer internationale structuur te evolueren en nieuwe uitdagingen op te nemen”, legt hij uit. In dit geval, de vervanging van het ‘property management system’ (waarvan het eerste deel voor het einde van het jaar opgeleverd moet worden) en de implementatie van ‘best practices’ rond management.

“Het gaat om het herbekijken van processen zoals document management, plannen, of facturatiestromen en contracten, en dat in een optiek van innovatie dankzij nieuwe technologie”, zegt Bostoen, eraan toevoegend dat zijn grootste prioriteiten het harmoniseren en uniformiseren door it zijn. Benjamin Bostoen blijft voorzitter van de CIO-Club Wallonie-Bruxelles, al geeft hij toe dat “er keuzes zullen moeten gemaakt worden, aangezien ik mij altijd al voor het uiterste maximum heb willen engageren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content