Benoît Scheen weg bij Mobistar

© Belga
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Scheen schuift door naar een topfunctie binnen moederbedrijf France Télécom.

Mobistar-ceo Benoît Scheen schuift door naar een topfunctie binnen moederbedrijf France Télécom.

Benoît Scheen is door de raad van bestuur van France Télécom-Orange aangesteld als Executive Vice President of Europe (exclusief Frankrijk). Hij wordt zo verantwoordelijk voor 38.000 werknemers en een omzet van 12,5 miljard euro die gegenereerd wordt door 60 miljoen klanten. In die nieuwe functie wordt hij ook de eerste Belg in het uitvoerend comité van France Télécom.

Scheen neemt de plaats in van Olaf Swantee, die recentelijk werd aangesteld als ceo van Everything Everywhere, het Britse bedrijf boven de merken T-Mobile UK en Orange UK. Everything Everywhere is een joint-venture tussen Deutsche Telekom en France Télécom.

Scheen ging in november 2005 van start bij Mobistar als chief commercial officer. Op 1 januari 2008 werd hij aangesteld als de eerste niet-Franse ceo van Mobistar. Zijn carrière startte Scheen bij IBM, om al snel over te stappen naar Compaq, dat later HP werd. Van 2004 tot zijn vertrek naar Mobistar was hij er managing director voor de Belux.

Scheen neemt zijn nieuwe functie op vanaf september. Tot dan blijft hij ceo van Mobistar. Het moederbedrijf had nog geen vervanger had klaarstaan voor Scheen, waardoor cfo Werner De Laet vanaf september de honneurs zal waarnemen als interim-ceo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content