Bernard Bury niet langer CIO bij Sonaca

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Bernard Bury stopt onverwachts als cio van Sonaco, als gevolg van een “verschil in visie met de ceo”. Bury was al sinds eind 1996 aan boord.

Bernard Bury stopt onverwachts als cio van Sonaco, als gevolg van een “verschil in visie met de ceo”. Bury was al sinds eind 1996 aan boord.

Sonaca is een Belgisch luchtvaartbedrijf met zetel in Charleroi en een aantal vestigingen en dochterbedrijven in Brazilië, Canada en de Verenigde Staten. De groep stelt wereldwijd 2.500 mensen te werk, waarvan bijna 1.700 in België.

Bernard Bury werd eind 1996 aangeworven als chief information officer, nadat hij eerder bij CMI werkte. Het was in eerste instantie zijn taak om het erp-pakket Baan te vervangen door SAP, en vervolgens het netwerk te moderniseren. De laatste jaren werkte hij voornamelijk rond rfid en een ‘product lifecycle management’ tool.

Enkele maanden geleden installeerde hij nog een Bullx-supercomputer van Bull die ingezet werd voor intensieve berekeningen voor lucht- en ruimtevaartstructuren. Hij stond bij Sonaca aan het hoofd van een it-equipe die uit zo’n 30 personen bestond.

Na een carrière van bijna 20 jaar, stapt Bernard Bury dus nu uit zijn rol als cio. Hij meent dat de verschillen in visie tussen de algemene directie en hemzelf dermate groot zijn dat “een gezonde samenwerking” niet langer mogelijk is. Beide partijen gaan in onderling overleg uit elkaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content