Bert Nordberg gaat Sony Ericsson leiden

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Midden oktober krijgt Sony Ericsson met Bert Nordberg een nieuwe topman. Hij vervangt er Dick Komiyama.

Midden oktober krijgt Sony Ericsson met Bert Nordberg een nieuwe topman. Hij vervangt er Dick Komiyama.

Dick Komiyama maakte in november 2007 de overstap van Sony naar Sony Ericsson. Al sinds 1967 was Komiyama werkzaam bij Sony. De nieuwe ‘president’ Bert Nordberg, komt van de andere kant van de joint-venture. Momenteel is hij nog executive vice president bij de Ericsson Group.

Vanaf september zullen de twee nauw samenwerken om de overgang in goede banen te leiden, en vanaf 15 oktober zal Nordberg dan de leiding overnemen. Nordberg kan een goed rapport voorleggen in ‘business realignment’ bij Ericsson: punten die hij ongetwijfeld nodig zal hebben om het lopende transformatieprogramma bij Sony Ericsson succesvol af te ronden.

De fabrikant van mobieltjes heeft het momenteel immers niet onder de markt. De wereldwijde gsm-verkoop blijft dalen met uitzondering van de smartphones. En laat het nu net dat segment zijn waarin Sony Ericsson geen hoge ogen weet te gooien. Al vier kwartalen op rij moest Sony Ericsson dan ook verlies opbiechten. Het laatste kwartaalverlies bleef met 213 miljoen euro in het rood wel boven de verwachtingen van de analisten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content