Bill Gates niet meer de rijkste

De rijkste man te wereld is niet meer voormalig Microsoft-topman Bill Gates, maar wel de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim Helu.

De rijkste man te wereld is niet meer voormalig Microsoft-topman Bill Gates, maar wel de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim Helu.

Dat blijkt uit de befaamde miljardairslijst van het zakenmagazine Forbes. Carlos Slim Helu is grootaandeelhouder van de Mexicaanse mobiele operator America Movil. Zijn fortuin bedraagt nu een geschatte 53,5 miljard dollar, 18,5 miljard meer dan een jaar geleden. Dat dankzij de waardeboost van de aandelen van America Movil van 35 procent. Bill Gates staat voortaan op de tweede plaats, met nog steeds een niet onaanzienlijke 53 miljard dollar. Ook hij dankt die groei van 13 miljard dollar aan de stijging van de Microsoft aandelen. Investeerder Warren Buffett haalt de derde plaats met 47 miljard dollar, 10 miljard dollar meer dan vorig jaar.

Andere technologiemiljardairs zijn Oracle-eigenaar Larry Ellison (28 miljard dollar) en Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page (beiden 17,5 miljard dollar). Daar net onder volgt Azim Premji, de topman van het Indiase Wipro (17 miljard dollar). Voorts zien we in de hogere regionen nog Microsoft-ceo Steve Ballmer (14,5 miljard dollar), Microsoft-medeoprichter Paul Allen en Dell-eigenaar Michael Dell (beiden 13,5 miljard dollar) en Amazon-topman Jeffrey Bezos (12,3 miljard dollar).

Bij ’s werelds jongste miljardairs is de eerste plaats voor Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Die is op z’n 25ste al goed voor een vermogen van 4 miljard dollar.

De rijkste Belg in de lijst is niet meer zakenman Albert Frere (plaats 367, 2,6 miljard dollar), maar zijn collega Patokh Chodiev, een Belg met Kazachse roots. Hij haalt plaats 287 met 3,3 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content