Bill Gates opnieuw rijkste Amerikaan

Gates is voor het 18de opeenvolgende jaar de rijkste Amerikaan.

Bill Gates, de oprichter van Microsoft, behoudt zijn topnotering in de lijst van rijkste Amerikanen van het magazine Forbes.

Gates is voor het achttiende opeenvolgende jaar de rijkste Amerikaan. De gemiddelde welstand van de miljardairs in de ‘Forbes 400’ steeg afgelopen jaar met twaalf procent tot een gemiddeld niveau van 3,8 miljard dollar.

Niet alle superrijken boerden even goed. De legendarische investeerder Warren Buffett blijft tweede maar zijn nettowaarde kende de zwaarste daling (6 miljard dollar) tot 39 miljard dollar. Gates maakte een karpersprong van 5 miljard dollar tot 59 miljard dollar. Larry Ellison, de oprichter van softwarereus Oracle, vervolledigt de top drie. Larry Ellison dikte zijn vermogen met 6 miljard dollar aan en is 33 miljard dollar waard.

Amazon-topman Jeff Bezos staat op plaats 13 met een vermogen van 19,1 miljard dollar. Facebookstichter Mark Zuckerberg is de grootste stijger op de lijst. Zijn fortuin steeg van 10,6 miljard dollar naar 17,5 miljard dollar. Daarmee is hij veertiende, één rang beter dan de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, die beiden 16,7 miljard dollar waard zijn. Michael Dell (18) van het gelijknamige pc-bedrijf klokte af op 15 miljard dollar, gevolgd door Microsoft-ceo Steve Ballmer (19) met 13,9 miljard dollar.

Volgens Forbes zagen 262 van deze ‘happy few’ hun fortuin toenemen, terwijl slechts 72 een daling kenden.

Bron: Forbes/Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content