BlackBerry wil tot veertig procent van zijn personeel ontslaan

De smartphonefabrikant blijft zoeken naar manieren om zijn kosten te drukken. Daarom wil het tot veertig procent van zijn werknemers ontslaan.

De smartphonefabrikant blijft zoeken naar manieren om zijn kosten te drukken. Daarom wil het tot veertig procent van zijn werknemers ontslaan.

De ontslagen zouden vanaf eind dit jaar worden doorgevoerd schrijft de Wall Street Journal op basis van bronnen die de problematiek bij het bedrijf goed kennen. In maart telde de ooit roemrijke smartphonemaker nog 12.700 werknemers. Dat was nadat het bedrijf al eens vijfduizend banen schrapte in 2012.

BlackBerry kampt al enkele kwartalen met bloedrode cijfers. In juni legde het bedrijf een nettoverlies van 84 miljoen dollar op tafel met een omzet van 3,1 miljard dollar. Daarbij bleek dat de nieuwe BlackBerry 10-toestellen niet het verhoopte succes haalden.

Het Canadese bedrijf zet al een tijdje alle hens aan denk om het hoofd boven water te houden. De raad van bestuur besliste deze zomer om op zoek te gaan naar strategische opties. Wat zoveel wil zeggen als een verkoop of een alliantie met andere spelers.

BlackBerry was ooit de standaard in smartphoneland, maar dat was toen de toestellen vooral weggelegd waren voor zakelijke gebruikers. Sinds de komst van Android, de iPhone en het beginnende succes van Windows Phone ziet het bedrijf zijn marktaandeel dalen. Daar kwam nog eens bij dat het bedrijf door technische problemen BlackBerry 10 meer dan een jaar moest uitstellen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content