Bonden hangen ontslagen bij Intrasoft aan grote klok

De vakbonden ABVV en ACV gaan een aantal “willekeurige ontslagen” bij het Belgische filiaal van Intrasoft, de it-dienstenpoot van de Griekse technologiegroep Intracom, aanklagen. Ceo Athanasios Kotsis is verontwaardigd en spreekt van laster.

De vakbonden ABVV en ACV gaan een aantal “willekeurige ontslagen” bij het Belgische filiaal van Intrasoft, de it-dienstenpoot van de Griekse technologiegroep Intracom, aanklagen. Ceo Athanasios Kotsis is verontwaardigd en spreekt van laster.

Het it-dienstenbedrijf Intrasoft haalt het grootste deel van zijn omzet uit overheidscontracten. “Intrasoft heeft recent enkele van die contracten binnengehaald door veel lagere prijzen voor te stellen dan de concurrentie”, klinkt het in een communiqué van de bonden aan de werknemers. “Om deze verbintenissen waar te kunnen maken voert Intrasoft op verschillende manieren besparingen door.” De vakbonden noemen onder meer “constructies met het Luxemburgse filiaal”, “willekeurige, onverantwoorde en ongerechtvaardigde ontslagen”, “het niet respecteren van de wetgeving over flexibiliteit en arbeidsduur”, “het inzetten van interimkrachten om ontslagen werknemers te vervangen”. Kortom, zo concluderen de bonden: “Intrasoft legt meer en meer het gewicht van de prijzenslag voor het bekomen van de contracten bij zijn personeel.”

In het communiqué sommen de bonden vier eisen op. Ze willen de stopzetting van willekeurige ontslagen, het correct wettelijk omkaderen van arbeidstijd en flexibiliteit en ook van interimwerknemers en ze eisen meer openheid en duidelijkheid bij opmaken van de loonschalen en de extralegale voordelen.

Bij Intrasoft krijgen we ceo Athanasios Kotsis aan de lijn. “Verzinsels”, reageert hij verontwaardigd. “Natuurlijk ontslaan wij mensen, net zoals elk bedrijf dat doet. Dat is toch de werking van de markt. Wij nemen trouwens meer mensen aan dan we ontslagen. Maar de manier waarop de bonden dat verwoorden is gewoon lasterlijk. Hun communiqué bevat veel onjuiste informatie. Hoe kunnen ze de dingen weten die ze schrijven? Wij zijn een gerespecteerde dienstenleverancier van tal van Europese overheden. Als wij antwoorden op een openbare aanbesteding moeten wij aan alle strenge legale voorwaarden voldoen. Ons bedrijf ondergaat trouwens constant zowel interne als externe audits.”

Kotsis plant zo snel mogelijk een gesprek met de bonden, maar heeft het communiqué wel al doorgestuurd naar zijn advocaten. “Want ik vind het bericht ‘defamatory and tricky’ (lasterlijk en misleidend).”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content