Britse IT’ers willen van job veranderen

Meer dan twee op drie Britse IT’ers overwegen om van job te veranderen. De hoofdreden lijkt de stress die bij de functie komt kijken.

Meer dan twee op drie Britse IT’ers overwegen om van job te veranderen. De hoofdreden lijkt de stress die bij de functie komt kijken.

Hoewel IT ook in Groot Brittannië een goed betaalde job is met veel werkgelegenheid, overweegt 67 procent van de IT’ers om van job te wisselen. Uit een rondvraag van GFI Software bij tweehonderd IT’ers in bedrijven met meer dan tien werknemers blijkt dat 28 procent regelmatig slaap moet laten voor werkgerelateerde zaken. Negentien procent hebben al te kampen gehad met stressgerelateerde ziektes. Vijftien procent haalt aan dat ze zich in slechte fysieke toestand voelen door de eisen die hun job stelt.

Andere vaststellingen zijn dat één op zes respondenten een relatie zagen mislukkken of grondig foutlopen door hun job. 36 procent heeft minder tijd met familie kunnen doorbrengen door werkomstandigheden in de vrije tijd van de IT’er. Gemiddeld werkt een Britse IT’er zes uur per week bovenop zijn standaard werkuren. Twintig procent komt aan twaalf uur onbepaald overwerken per week.

Het management wordt in het algemeen aangeduid als belangrijkste factor voor de stress. Maar ook beperkt budget voor bepaalde taken bemoeilijken de werkomstandigheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content